„103 ALPINE“

ХОТЕЛ „103 ALPINE“

к.к. Паничище
проект: интериорен дизайн, архитектура
проект: интериорен дизайн, архитектура
ХОТЕЛ „103 ALPINE“

Проектът 103 Alpine е продължение на бутиковия 103° Hotel & SPA.

Имотът е ситуиран на тихо и уединено място в Курортното селище Паничище, сред красивите и стари иглолистни гори в Рила планина. В същото време се намира в близост до град Сапарева баня.

Проектът включва основна хотелска сграда с разнообразни хотелски стаи, ресторант и СПА зона, както и 2 самостоятелни вили за гости. Цялостаната визия на проекта е създадена от пресечната точка на българските традиции и модерния алпийски стил. Основната цел е създаването на място за почивка с елегантен и функционален дизайн, който да е в хармония с околната среда.

За целта архитектурата на сградите и използваните материали са съобразени с местоположението им в планината. Комбинацията между алпийския стил, с препратки към българските традиции създава неподправено чувство за уют и директна връзка с природата. Проектът залага на естествените материали като дърво и камък, както във фасадите, така и в интериорните решения. Добавени са цветни акценти, които внасят разнообразие в интериора. Предвидена е богато остъклена предна фасада, която осветява помещенията в дълбочина и осъществява връзката им с природата отвън. 103 Alpine създава уникална и нестандартна обстановка, съчетаваща модерен стил и планински уют, която преобръща представите за почивка в полите на Рила планина.